Sursă de laborator v2 episodul 1

Într-o lecție anterioară am simulat redresarea dublă alternanță și filtrarea cu unul sau mai multe condensatoare pentru a vedea cum arată tensiunea noastră la final. În acest video arătăm concret, prin experiment practic, cum arată acest fenomen în realitate.
Totodată, video-ul acesta este primul dintr-o serie mai lungă de video-uri în care vom învăța cum să ne construim prima sursă de alimentare de laborator. Vom face pași mici, pentru a putea explica tot ce este nevoie a ști pentru a realiza această sursă (care, totodată, este unul din cele mai indispensabile aparate din laboratorul oricărui electronist - fie el amator sau profesionist).
P.S.: se numește "v2" fiindcă este varianta a 2-a ... prima variantă fiind un model construit de mine anul trecut, însă ce a avut diverse probleme de proiectare. A fost totuși o experiență utilă pentru a putea proiecta de data aceasta o sursă mai bună.14 aprilie 2021 #electronicadelazerolainfinit, #sursalaboratorv2, pentru incepatori, echipamente de laborator, surse liniare